De illustrator van mijn boek

Er was eens ... Het was een zonnige novemberdag en nog niet zolang daarvoor kreeg ik te horen dat mijn sprookje Het raadsel van de kroontjes zou worden uitgegeven. Iets wat ik in die periode, vrij kort na het overlijden van mijn lief, als een cadeautje zag! Ik fietste door de stad en zocht een voor mij zo vertrouwde plek op: de Laurenskerk. In deze kerk vierden we ons huwelijksfeest, een herinnering om nooit meer te vergeten. Eenmaal daar zag ik iemand die zat te tekenen op een krukje. En ik was dus op zoek naar een illustrator voor mijn boek. De uitgever had ook wel een beeldbank waaruit ik mocht putten, maar dat zou het verhaal geen recht doen, was mijn bescheiden mening. Mijn zoektocht begon op het internet, maar ik kwam er niet uit. Terwijl ik de tekenaar zat te aanschouwen, bedacht ik mij … jij zit hier, op de plek die voor mij zo goed voelt, dat kan geen toeval zijn. Ik stapte op hem af met de vraag: maak je ook illustraties? En zo is het balletje gaan rollen. Eenmaal thuis ben ik op zijn website https://frankstoks.nl/ gedoken en zijn stijl sprak mij meteen aan.

De eerste stap was kijken of Frank zich kon inleven in mijn sprookje. Zijn reactie op de synopsis was veelbelovend en daarna las hij uitvoerig het manuscript. Als beelddenker had hij nog een paar goede aanvullingen op het verhaal. Er werd over-en-weer gemaild over wat er precies in beeld moest komen. Daarna volgde een afspraak bij mij om de hoek. Het regende die middag werkelijk pijpenstelen, maar Frank kwam des Franks op de fiets, zoals hij altijd door de stad heengaat om mensen vast te leggen op zijn iPad Pro. Samen namen we mijn wensenlijst door, die was té groot, dat werd te kostbaar, en het hoefde ook geen prentenboek te worden, was onze conclusie.

We zitten nu eind maart, de illustraties zijn af en de beelden versterken absoluut (vind ik😍) mijn sprookje. Ondertussen is de opmaak in volle gang. Zachtjesaan op naar de lanceerdatum: 17 april!

[Foto: Frank aan het werk op Katendrecht | Rotterdam.]


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Wat leuk Erica! Ik ben heel benieuwd naar je boek. Mooi illustraties, van wat ik tot nu al gezien heb.

Groetjes,
Petra
Petra, op 01-04-23
Zeker Petra en met een geslaagde auteursfoto, dankzij jouw inzet, want ik ben een ramp als het om poseren gaat!
Ik wil alles volgen en leef mee....
Laura Schuilenburg, op 03-04-23
Lief!
Proficiat Erica
Ik volg je in dezen heel graag!
Marieke, op 16-04-23
Dankjewel Marieke!

De illustrator van mijn boek

Stem!

sprookjesgeluk

Schrijversfestival, ik ben erbij!

Vakantiestress?

Sprookje verhuist